12-09-06

Trap

Na weken, wat zeg ik, máánden wachten op dat éne verlossende telefoontje van Dhr. Ronny W., trappenmaker uit Re-ie, is er nu toch licht aan het einde van onze traphal. Donderdag of vrijdag zal het gaan gebeuren: de installering van een schone nieuwe trap plus het plaatsen van schone nieuwe binnendeuren met schone nieuwe maar veel te dure deurklinken . Ik ben eens benieuwd! Natuurlijk moet meneer Ronny W, trappenmaker uit Re-ie, woensdag wel nog bevestigen dat hij daadwerkelijk zal komen. Dus ik zal nog maar geen gat in de lucht springen. Dat ben ik intussen verleerd, nadat Ronny W, trappenmaker uit Re-ie, ons een jaar heeft laten wachten (lees: aan het lijntje gehouden) nadat we onze offerte hadden ondertekend. Na een half jaar wekelijks telefoneren om af te spreken wanneer de Ronny eens kon komen opmeten, want Ronny was altijd weg, of zat in z'n atelier, of was onder de baan, of was met klanten bezig, of was weet ik veel veel wat aan het doen...kwam hij dan toch eindelijk eens een keer opmeten. Het is ook wel een hele verplaatsing natuurlijk, van Re-ie naar Antwerpen. Natuurlijk ging dat opmeten gebeuren net op het moment dat we in Frankrijk zaten. Dus: schoonmoeder goed gebriefd en ingeschakeld om de Ronny te gaan opvangen. Maar hoe duidelijk we van tevoren ook waren geweest, meneer Ronny W slaagde er alsnog in om ten eerste, het verkeerde stuk trap op te meten en ten tweede, te vergeten dat ook de deuropeningen moesten opgemeten worden. Dus hij moest nog eens terugkomen, weer heeeeeel die verplaatsing doen vanuit het verre Re-ie.

Toen we deurklinken moesten gaan kiezen in zijn showroom in Re-ie hadden we al snel onze keuze gemaakt: de schoonste en de duurste, of course!  Maar ook daar hebben we nog eens een uur moeten zitten wachten tot de Ronny goesting had om notitie te komen nemen van onze keuze.

Eigenlijk hadden we al veel eerder moeten zeggen: Ronny jom, steekt uwe trap waar 'm het daglicht niet meer kan ontwaren!, maar zo zijn wij niet. We hadden zijn offerte ondertekend en hadden ook geen zin om weer eens helemaal opnieuw te beginnen met de trapbestelprocedure en bijkomende beslommeringen. En daarbij, als je de Ronny ziet, denk je: wat een lieve goeie mens is dat toch. die zou geen vlieg kwaad doen. Zo'n echte lamme goedzak uit het Kempense Re-ie, weet je.  Enfin...

Dus, afwachten maar. Morgen zal hij het échte verlossende telefoontje plegen, hopelijk. En dan hopelijk, hopelijk, hebben we volgende week onze schone nieuwe trap en onze schone nieuwe binnendeuren. Willen de gelovigen aub een kaarsje gaan branden aub aub??

 

21:39 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Haha Lol, echt grappig!
Da is nie normaal jom die meense van Re-ie.

Gepost door: Kim | 21-09-06

De commentaren zijn gesloten.