16-09-06

huishoudelijke ergernis

Huishoudelijke taken in volgorde van "minst erg"

1) dweilen

2) afstoffen

3) stofzuigen

4) badkamer poetsen

5) afwassen

6) was in de wasmachine steken

7) was ophangen

8) dampkap schoonmaken

9) ijskast schoonmaken

10) keukenkastjes schoonmaken

11) bedden opmaken

12) bedden verschonen

13) de stoep schuren

14) was opvouwen

15) strijken

.....

1001) ramen lappen

 

Van de 1001 huishoudelijke karweitjes die er bestaan is er geen enkel ding dat ik zoooo haat als ramen lappen.

"Wat vind je daar dan zo hatelijk aan?"  vroeg mijn Liefde (die druk bezig was met af en aan rijden naar het containerpark, dus vandaag geen tijd had om ramen te lappen) mij vanmiddag.

Ten eerste: het zijn immense joekels van ramen (2.40 m hoog, 1.20 breed) dus men moet zich op een ladder begeven, hetgeen in zwangere toestand (maar eigenlijk in alle toestanden) toch altijd een beetje akelig is.

Ten tweede: men moet ofwel een volle overlopende emmer meezeulen op de ladder, ofwel 20 keer op en af de ladder kruipen om spons/zeemvel te bevochtigen.

Ten derde: bij het natmakingsproces vallen er gegarandeerd dikke en vuile druppels op de onderliggende vloer waardoor je na het helse karwei ook nog eens kunt gaan dweilen (gelukkig staat dweilen bij mij wel op nummer 1)

Ten derde: hoe hard ik ook probeer en hoeveel geld ik ook uitgeef aan een goede aftrekker, er blijven hardnekkige strepen te zien (waarschijnlijk zal dat probleem zich vanzelf oplossen als ik wat meer zou oefenen)

Ten vierde: het moet zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, dubbel werk dus.

Ten vijfde: ik zie er totaaaaal het nut niet van in omdat het in België 90 procent van de tijd regent, omdat we vlakbij een drukke straat wonen waar de uitlaatgassen in de vorm van stofdeeltjes duchtig in het rond dwarrelen en na één dag al terug aan het raam kleven, en omdat we toch gordijnen hebben die altijd toe blijven.

Oh ja en ook de voordeur moest eraan geloven want het was echt nodig, getuige het woordje VUIL dat een of andere opmerkzame voorbijganger in het vastgekoekte stof had geschreven.

Uiteindelijk was ik na 1.5 uur klaar en heb ik nog hulp gekregen van mijn Liefde voor de bovenste ramen, dus achteraf gezien viel het nog wel mee. Buiten het feit dat we, nadat alle rammenlapmateriaal reeds netjes opgeborgen was, tot de conclusie kwamen dat we 2 ramen vergeten waren aan de achterkant .

En dat net op het moment dat ik dacht dat we er weer van af waren voor een jaar!

Hopelijk regent het volgende week pijpestelen.

21:53 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Tips Hey niesje,

Een tip wat betreft het wassen van je ramen: een aftrekker en doekje van Hara. Zelfs ik krijg met die spullen géén strepen en dat is écht een wonder.
Het zijn geen goedkope spullen, maar ze zijn wel echt goed. (zelfs Arthur is overtuigd en dat wil al heel wat zeggen ;-)

Groetjes,
Katrien

PS Na vierde komt vijfde ;-)

Gepost door: Katrien | 18-09-06

De commentaren zijn gesloten.