23-09-06

Vader werkt, moeder shopt

Yes yes yes!!! Onze trap is geplaatst alsook onze binnendeuren. Hè hè. Het was wel niet de Ronny uit Re-ie himself die de klus geklaard heeft, maar 4 van z'n mannekes. Doch ik moet zeggen: het is schooooooon. Ook al is het nog niet helemaal af (hoe kon het ook). Want de trap moet nog geschilderd worden, de deurlijsten ontbreken nog en we zullen nog heel wat pleisterwerk moeten bijwerken.

Mijn Liefde is intussen al in de gyproc gevlogen. Op 2 dagen tijd heeft hij een kotteke neergezet dat langzaam maar zeker de vorm van een vestiare zal moeten aannemen. Hoe hij dat doet?... Opmeten, tekenen, nadenken, overleggen met mij natuurlijk, plannen aanpassen natuurlijk (omdat hij een belangrijk detail over het hoofd had gezien: een deur naar de kelder) nog eens goed nadenken en dan is 'm eraan begonnen: metal studs plaaten, opmeten, gyproc versnijden en ertegen vijzen. Hij beschouwt het allemaal als een uitdaging, de lieveling, met z'n fantastisch ruimtelijk inzicht.  Binnenkort heeft hij een maand (ouderschaps)verlof. Wie weet, misschien is in november ons huis wel af! *aheum*

Omdat hij zo lekker intensief bezig was en ik een beetje compleet zot werd van de rommel en het stof en de rondslingende waterpassen en 'toerneviezen', ben ik vandaag dan maar met m'n dochtertje naar het shopping center gevlucht.

"Mama kijk!!! ...PLOP! PLOP!"  "Kijken naar PLOP, mama!".  "Ja schatteke, dat is kabouter plop, we gaan gaan eerst even naar die winkel daar en dan gaan we kijken naar plop". "NEEEEEEEEE mama... NU kijken naar Plop ". "Allez, dan gaan we eerst naar Plop kijken en dan naar die winkel, want mama heeft kleedjes nodig". Na een half uur komen we eindelijk uit de Plop-winkel, nadat ik op de nipper heb kunnen weerstaan aan een énige Plop-tandenborstel, waarmee mijn dochter waarschijnlijk veel liever haar tandjes zou gepoetst hebben, maar neen, ik heb néén ! gezegd tegen die vervelende studio -100 duivel!

Heb het dan maar ruimschoots goedgemaakt met een ijsje voor mijn liefje, 4 kledingstukken voor mezelf (inclusief voedingsbeha voor 5 euro plus gratis dag-van-de- klant-armband) en 2 keischattige babytenuetjes voor onze toekomstige kabouter (want die kan ocharme toch niet altijd de afdankertjes van grote zus dragen hè).

Enfin, al bij al ben ik toch weeral een 120 euro armer geworden, dus tja, die schatige Ploptandenborstel van 3 euro had er ook nog wel van afgekund, bij nader inzien.

22:24 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-06

huishoudelijke ergernis

Huishoudelijke taken in volgorde van "minst erg"

1) dweilen

2) afstoffen

3) stofzuigen

4) badkamer poetsen

5) afwassen

6) was in de wasmachine steken

7) was ophangen

8) dampkap schoonmaken

9) ijskast schoonmaken

10) keukenkastjes schoonmaken

11) bedden opmaken

12) bedden verschonen

13) de stoep schuren

14) was opvouwen

15) strijken

.....

1001) ramen lappen

 

Van de 1001 huishoudelijke karweitjes die er bestaan is er geen enkel ding dat ik zoooo haat als ramen lappen.

"Wat vind je daar dan zo hatelijk aan?"  vroeg mijn Liefde (die druk bezig was met af en aan rijden naar het containerpark, dus vandaag geen tijd had om ramen te lappen) mij vanmiddag.

Ten eerste: het zijn immense joekels van ramen (2.40 m hoog, 1.20 breed) dus men moet zich op een ladder begeven, hetgeen in zwangere toestand (maar eigenlijk in alle toestanden) toch altijd een beetje akelig is.

Ten tweede: men moet ofwel een volle overlopende emmer meezeulen op de ladder, ofwel 20 keer op en af de ladder kruipen om spons/zeemvel te bevochtigen.

Ten derde: bij het natmakingsproces vallen er gegarandeerd dikke en vuile druppels op de onderliggende vloer waardoor je na het helse karwei ook nog eens kunt gaan dweilen (gelukkig staat dweilen bij mij wel op nummer 1)

Ten derde: hoe hard ik ook probeer en hoeveel geld ik ook uitgeef aan een goede aftrekker, er blijven hardnekkige strepen te zien (waarschijnlijk zal dat probleem zich vanzelf oplossen als ik wat meer zou oefenen)

Ten vierde: het moet zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, dubbel werk dus.

Ten vijfde: ik zie er totaaaaal het nut niet van in omdat het in België 90 procent van de tijd regent, omdat we vlakbij een drukke straat wonen waar de uitlaatgassen in de vorm van stofdeeltjes duchtig in het rond dwarrelen en na één dag al terug aan het raam kleven, en omdat we toch gordijnen hebben die altijd toe blijven.

Oh ja en ook de voordeur moest eraan geloven want het was echt nodig, getuige het woordje VUIL dat een of andere opmerkzame voorbijganger in het vastgekoekte stof had geschreven.

Uiteindelijk was ik na 1.5 uur klaar en heb ik nog hulp gekregen van mijn Liefde voor de bovenste ramen, dus achteraf gezien viel het nog wel mee. Buiten het feit dat we, nadat alle rammenlapmateriaal reeds netjes opgeborgen was, tot de conclusie kwamen dat we 2 ramen vergeten waren aan de achterkant .

En dat net op het moment dat ik dacht dat we er weer van af waren voor een jaar!

Hopelijk regent het volgende week pijpestelen.

21:53 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-09-06

Beteren

Dochterlief heeft het woord 'beter' geleerd.

Haar konijn is 'beter' dan haar Bumba (als je het konijn boven in bedje  hebt laten liggen omdat gisteren Bumba nog 'beter' was en je bovendien net van boven komt)

Een rokje is 'beter' dan een broekje (als alle rokjes en kousebroekjes in de was liggen of als het te koud is om een rokje aan te doen)

Haar regenlaarsjes zijn 'beter' dan haar sandalen (als je een fijne stadswandeling wil maken i.p.v. door de modder te gaan ploeteren)

Het liedje van de 2 beren is 'beter' dan dat van de eendjes (als je net voor de 156ste keer het liedje van de 2 beren gezongen hebt en je eens een ander wijsje in je hoofd wil)

En ook haar donkerblauw tutje is 'beter' dan haar lichtblauw: NEEE, AAANDER TUTJE.... BETERRRR (als je nu net even geen tijd hebt om naar het donkerblauw tutje te lopen zoeken, want dat is namelijk al meer dan een week zoek)

Nu moeten we haar nog leren dat pipi en kaka op het potje 'beter' is dan in de pamper. Dat groenten 'beter' zijn dan koekjes. Dat met een lepel eten 'beter' is dan alles met de handen in haar mondje proppen en de helft op de grond te laten vallen. En dat tot 9 uur slapen in het weekend 'beter' is dan om 6.30 u wakker worden

 

 

21:58 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Trap

Na weken, wat zeg ik, máánden wachten op dat éne verlossende telefoontje van Dhr. Ronny W., trappenmaker uit Re-ie, is er nu toch licht aan het einde van onze traphal. Donderdag of vrijdag zal het gaan gebeuren: de installering van een schone nieuwe trap plus het plaatsen van schone nieuwe binnendeuren met schone nieuwe maar veel te dure deurklinken . Ik ben eens benieuwd! Natuurlijk moet meneer Ronny W, trappenmaker uit Re-ie, woensdag wel nog bevestigen dat hij daadwerkelijk zal komen. Dus ik zal nog maar geen gat in de lucht springen. Dat ben ik intussen verleerd, nadat Ronny W, trappenmaker uit Re-ie, ons een jaar heeft laten wachten (lees: aan het lijntje gehouden) nadat we onze offerte hadden ondertekend. Na een half jaar wekelijks telefoneren om af te spreken wanneer de Ronny eens kon komen opmeten, want Ronny was altijd weg, of zat in z'n atelier, of was onder de baan, of was met klanten bezig, of was weet ik veel veel wat aan het doen...kwam hij dan toch eindelijk eens een keer opmeten. Het is ook wel een hele verplaatsing natuurlijk, van Re-ie naar Antwerpen. Natuurlijk ging dat opmeten gebeuren net op het moment dat we in Frankrijk zaten. Dus: schoonmoeder goed gebriefd en ingeschakeld om de Ronny te gaan opvangen. Maar hoe duidelijk we van tevoren ook waren geweest, meneer Ronny W slaagde er alsnog in om ten eerste, het verkeerde stuk trap op te meten en ten tweede, te vergeten dat ook de deuropeningen moesten opgemeten worden. Dus hij moest nog eens terugkomen, weer heeeeeel die verplaatsing doen vanuit het verre Re-ie.

Toen we deurklinken moesten gaan kiezen in zijn showroom in Re-ie hadden we al snel onze keuze gemaakt: de schoonste en de duurste, of course!  Maar ook daar hebben we nog eens een uur moeten zitten wachten tot de Ronny goesting had om notitie te komen nemen van onze keuze.

Eigenlijk hadden we al veel eerder moeten zeggen: Ronny jom, steekt uwe trap waar 'm het daglicht niet meer kan ontwaren!, maar zo zijn wij niet. We hadden zijn offerte ondertekend en hadden ook geen zin om weer eens helemaal opnieuw te beginnen met de trapbestelprocedure en bijkomende beslommeringen. En daarbij, als je de Ronny ziet, denk je: wat een lieve goeie mens is dat toch. die zou geen vlieg kwaad doen. Zo'n echte lamme goedzak uit het Kempense Re-ie, weet je.  Enfin...

Dus, afwachten maar. Morgen zal hij het échte verlossende telefoontje plegen, hopelijk. En dan hopelijk, hopelijk, hebben we volgende week onze schone nieuwe trap en onze schone nieuwe binnendeuren. Willen de gelovigen aub een kaarsje gaan branden aub aub??

 

21:39 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-09-06

yogales

Ik had me ingeschreven voor een cursus zwangerschapsyoga. Een paar weken geleden al. Voorschot betaald, nog eens bevestigd.

Vandaag: eerste les. Ik kom aan de leslocatie en geef mijn naam op aan de lesgeefster. Ik sta niet op de lijst. Heb blijkbaar nog niet betaald, (dwz mijn Liefde heeft dan nog niet betaald, alhoewel ik heb hem wél de opdracht heb gegeven om te betalen). Grrrr. Hoe genant. Zeker als net Tine Embrechts achter je staat, dé Tine Embrechts van den tévé en van toneel! Zij komt namelijk ook de cursus volgen, met haar 6-maandenbuik. Samen met haar waren we met 10 zwangere dames.

Wel leuk, behalve het obligate kenninsmakingsrondje. Ik kwam als 6de aan de beurt, dus heb ik veel te veel tijd om na te denken en zenuwachtig te worden over wat en vooral hoe ik ga zeggen wat ik te zeggen heb. Zou iemand als Tine Embrechts daar ook last van hebben, vraag ik me dan af. Of gaat zoiets er na verloop van tijd toch uit als je zo vaak op de buhne staat? Is het een vorm van verlegenheid of schaamte of onzekerheid...? Angst dat, wat je gaat zeggen, niet interessant of leuk of grappig genoeg is?

Het heeft dus een half uur geduurd voor ik iets of wat ontspannen was. Alhoewel ik toch zo wat om de 5 minuten aan mijn fiets moest denken, want die stond buiten, onveilig op slot.

Yoga gaat over het laten spreken van en ruimte geven aan je gevoel. En je denken dus even 'opzij' te zetten. Dat is me in de eerste les dus alvast niet gelukt!

 

 

 

21:55 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-06

Update

Wegens een ernstige aanmaning van mijn lieve collega K. schiet ik toch nog eens in gang hier. En ze heeft gelijk, my god, het is alweer veeeeeeeeel te lang geleden sinds ik hier nog eens iets heb gepost. Het is meer bepaald geleden sinds de barre tijden van geldnood (die gelukkig niet al te lang hebben aangesleept, gezien het feit dat mijn Liefde tot de fantastische ontdekking kwam dat hij nog een Visa kaart in zijn portefeuille had steken)

Maar hoe dan ook, een blog opstarten in je vakantie is leuk, je hebt goede moed, redelijk veel tijd, maakt allerlei spannende dingen mee en zo. Een dankbare periode dus om  zo nu en dan eens wat te schrijven.

Maar elke dag zwanger maar met de fiets(!) gaan werken, thuiskomen, eten klaarmaken, een peuter voederen plus entertainen plus te slapen leggen, opruimen, machines was insteken en/of ophangen en/of strijken, zo nu en dan ook nog eens een boek(je) lezen of rondhangen op internetfora, een blik werpen op TV... allemaal niet erg bevorderlijk voor de onthaasting en inspiratie. Toch kan ik deze hobby beschouwen als een welkome sprong uit de dagelijkse sleur, ik weet het, maar misschien is met- uw -lui -gat -in -de -sleur -blijven -zitten wel makkelijker dan er zo nu en dan eens uitspringen.

Over springen gesproken, zaterdag heb ik mij zowaar gewaagd aan een serieuze sprong op de dansvloer! Mijn collega trad in het huwelijk en wij hadden de eer om op zijn feest de beest te gaan uithangen. Ik heb dus gedanst ookal voelde ik mij redelijk belachelijk met mijn feestjurk waar mijn borsten bijna uitfloepten en een 5 maandenbuik die eruit ziet alsof er ook elk moment een baby kan uitfloepen. Maar wat dan nog. Ik heb me er niks van aangetrokken, en gewoon lekker geshaked, voilà!

Mijn Liefde, die er toch wel yummie uitzag in zijn pak (waarom draagt hij dat niet vaker, verdomme) heeft zijn voetjes trouwens ook laten werken. Enkel en alleen de dringendste alamrsignalen van zijn blaas konden hem van de dansvloer jagen, en dan was het nog met tegenzin. Ik denk dat zijn dansescapades zowat gelijk stonden aan het lopen van een marathon, want de dag erna riep hij wat verbaasd maar blij uit dat hij een kilo was afgevallen. Driewerf hoera voor hem!

Bon, tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws heeft te maken met mijn lieve vliegende zus. Het moest eens gebeuren natuurlijk. Want ergens weet je dat, als je in de luchtvaart zit en je dus meer uren in de lucht doorbrengt dan op de grond, dat er ooit wel eens iets ernstigs kan voorvallen.Maar gelukkig, gelukkig, gelukkig (!!!) is alles goed afgelopen en heeft het uitvallen van één der motoren (van een overladen monstervliegtuig) enkel tot een noodlanding geleid. Het is beperkt gebleven tot een 'zwaar incident' (ipv accident). Gelukkig zijn er geen afschuwelijke dingen gebeurd, en gelukkig is mijn zusje er 'met de schrik' van afgekomen. Alhoewel, met de schrik is veel gezegd, want een dag later zat ze opnieuw, als enige van de bemannig van de dag ervoor, in hetzelfde type vliegtuig, met dezelfde passagiers in de lucht richting Kinshasa.

Zij is, heus waar, de dapperste aller stewardessen als je het mij vraagt!

Ze verdient een serieuze opslag als je het mij vraagt!

Alsook een dikke knuffel, als je het mij vraagt!

Maar zelf zal ze met een lief ook al content zijn, denk ik

 

 

 

 

16:18 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |