21-11-06

Hormonen

Zwanger en uitgerekend voor 22 december

Dat betekent dat ik waarschijnlijk zal bevallen ergens tussen 9 december en 4 januari.

Dat betekent dat ik geen plannen kan maken voor Kerst en Nieuw. Want ofwel zit ik me als een supergespannen dikke olifant aan de Kersttafel bij familie vol te vreten terwijl ik bang ieder klein tekentje afwacht dat erop wijst dat de boel in gang schiet, waarna mijn liefde stante pede naar huis moet racen om het aldaar samen gezellig te maken en de vroedvrouw op te bellen (als het al niet te laat is).

Ofwel heb ik juist mezelf verlost van mijn nieuwe, schattige, maar nog zeer veel wenende en zuigende spruit, en staan mijn borsten op springen en wil ik deze liefst 24 uur per dag onder de douche masseren en zit ik ongemakkelijk te wezen met een knip of scheur van hier tot in Tokio. Met andere woorden, in een Kerst of nieuwjaarsfeeststemming zal ik alvast niet zijn. Tja het heeft zo zijn voor en nadelen om een Kerstekindeke te krijgen.

 

En het zal wel 'eigen' zijn aan zwangere vrouwen die op 'hun laatste lopen', dat ze zich wat willen terugtrekken en hun nestje zoveel mogelijk in orde willen brengen zeker?

Puur hormonaal bekeken heb ik misschien wel wat last van nestdrang, een last die ik graag doorschuif naar mijn liefde, die er op zijn beurt onnozel van wordt. Voorbeeld:

Ikke: Schatteke wanneer verdwijnt die rommel nu eindelijk eens uit onze slaapkamer? Ik wil hier wel bevallen hè! En tussen die rommel zie ik dat niet zitten.

Liefde: Mor allee, begint ge daar nu wéér over te zagen, ik heb u toch al gezegd dat het allemaal in orde gaat komen. Ik ben ermee bezig hè!

Ikke: Ja ja ik weet het maar ja ge weet maar nooit hè, stel dat het morgen in gang schiet.

Liefde: Ik wil het er niet meer over hebben, zeg ik u! Ge weet dat ik mijn uiterste best doe om boven alles in orde te brengen zodat we de slaapkamer terug vrij kunnen maken. Ik kan ook niet toveren hè.

Ikke: Ok ok dan is het goed, ik zal het nog efkes ophouden dan. Ik kan er ook niet aan doen hè, dat ik gedirigeerd word door mijn hormonen. Maar ik heb toch liever dat ge dan morgen nog wat werkt in plaats van mee te gaan naar de vroedvrouw...

Etc etc

 

 

 

22:18 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

relatievreugde dees is wel herkenbaar, zelfs zonder zwanger te zijn! :)

Gepost door: collega | 18-12-06

De commentaren zijn gesloten.