29-11-06

Ongelukje

Onze lieve schat heeft een haat-liefde verhouding met haar potje.

Hoe leuk het ding in het begin ook was (al was het maar om te gebruiken als hoedje bijvoorbeeld, of als badje voor haar popjes, of om wat dan ook voor geks mee te doen), ze gunt het ding tegenwoordig geen blik meer waardig.

Een enkele keer is het haar wel eens gelukt om er een beetje pipi in achter te laten (en wij maar juichen en klappen en bravo roepen en haar belonen met koek of ander lekkers), maar op die enkele keren na is het attribuut in de hoek van de kamer beschamend droog gebleven.

Als ik nu, de laatste tijd, vraag: "schatje wil je nog eens op het potje gaan?", dan krijg ik steevast een : "Neeeeuuuun, proper papmer aandoen mama !" Ze weet dus heel goed haar comfort te bewaken, onze kleine meid.

Deze avond wilde ik het nog wel eens proberen. Tijdens een videoclip van K3 dan nog wel. Dat moet zeker lukken, dacht ik.

Het scenario verliep als volgt: onze schat gaat gewillig zitten en bleef geduren de hele clip ook braaf zitten. Na de laatste K3 kreten staat ze plots recht en trekt haar onderbroekje terug omhoog, waarna ze nog geen halve minuut later onderbroekje én vloer bevuilde. En bovendien deed ze gewoon alsof er niks gebeurd was.

 

Ik heb zo'n vaag vermoeden dat onze kleine meid nog eventjes klein wil blijven omdat ze heeeeel goed beseft dat ze binnenkort de positie van kleinste ukkepuk zal moeten afstaan.

22:56 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-11-06

Lachen met seks

Er zijn veel gespreksonderwerpen die je kan opstarten tijdens de middagpauze op je werk. Je kan het hebben over het werk zelf (klagen bijvoorbeeld) , je kan roddels verspreiden over collega's, je kan je alom geïntersseerde collega's vertellen wat je plannen zijn voor het weekend of voor je verlof, of ze meedelen hoe slecht je geslapen hebt of hoe ziek je kinderen wel niet zijn... 

Maar op mijn werk gaat het nu eens iedere middag  over seks! Letterlijk IEDERE middag!

Oorzaak is de aanwezigheid van minstens één erg geobsedeerde collega, die bij de aanblik van één enkele mannenbil of borstkast in de krant zijn fantasie meteen vrijeliijk op de loop laat gaan. Hij is bovendien een meester in het ombuigen van alledaagse huis --tuin- en keukenonderwerpen naar meer pittige of soms zelfs vunzige gespreksthema's waar zelfs de muizen in de keuken rode kaakjes van krijgen..

Samen met andere collega's heb ik  al meermaals geopperd om eens een lijstje bij te houden van het aantal verschillende gespreksonderwerpen dat er wordt aangesneden per middag per week, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat we onze conslusie al konden trekken.

Voordeel van dat alles is dat we flink wat aflachen tijden ons uurtje middagpauze. Ik ben zelfs geneigd te zeggen dat ik op het werk meer mijn lachspieren oefen dan thuis. En wat werkt humor op het werk toch bevrijdend en ontspannend! Het effect ervan is misschien zelfs vergelijkbaar met een fijne portie...

En omdat mijn baas het niet zegt, zal ik het zelf maar zeggen, alleen daarom ben ik blij dat ik in mijn team zit.

 

 

 

 

 

 

 

15:07 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-11-06

Hormonen

Zwanger en uitgerekend voor 22 december

Dat betekent dat ik waarschijnlijk zal bevallen ergens tussen 9 december en 4 januari.

Dat betekent dat ik geen plannen kan maken voor Kerst en Nieuw. Want ofwel zit ik me als een supergespannen dikke olifant aan de Kersttafel bij familie vol te vreten terwijl ik bang ieder klein tekentje afwacht dat erop wijst dat de boel in gang schiet, waarna mijn liefde stante pede naar huis moet racen om het aldaar samen gezellig te maken en de vroedvrouw op te bellen (als het al niet te laat is).

Ofwel heb ik juist mezelf verlost van mijn nieuwe, schattige, maar nog zeer veel wenende en zuigende spruit, en staan mijn borsten op springen en wil ik deze liefst 24 uur per dag onder de douche masseren en zit ik ongemakkelijk te wezen met een knip of scheur van hier tot in Tokio. Met andere woorden, in een Kerst of nieuwjaarsfeeststemming zal ik alvast niet zijn. Tja het heeft zo zijn voor en nadelen om een Kerstekindeke te krijgen.

 

En het zal wel 'eigen' zijn aan zwangere vrouwen die op 'hun laatste lopen', dat ze zich wat willen terugtrekken en hun nestje zoveel mogelijk in orde willen brengen zeker?

Puur hormonaal bekeken heb ik misschien wel wat last van nestdrang, een last die ik graag doorschuif naar mijn liefde, die er op zijn beurt onnozel van wordt. Voorbeeld:

Ikke: Schatteke wanneer verdwijnt die rommel nu eindelijk eens uit onze slaapkamer? Ik wil hier wel bevallen hè! En tussen die rommel zie ik dat niet zitten.

Liefde: Mor allee, begint ge daar nu wéér over te zagen, ik heb u toch al gezegd dat het allemaal in orde gaat komen. Ik ben ermee bezig hè!

Ikke: Ja ja ik weet het maar ja ge weet maar nooit hè, stel dat het morgen in gang schiet.

Liefde: Ik wil het er niet meer over hebben, zeg ik u! Ge weet dat ik mijn uiterste best doe om boven alles in orde te brengen zodat we de slaapkamer terug vrij kunnen maken. Ik kan ook niet toveren hè.

Ikke: Ok ok dan is het goed, ik zal het nog efkes ophouden dan. Ik kan er ook niet aan doen hè, dat ik gedirigeerd word door mijn hormonen. Maar ik heb toch liever dat ge dan morgen nog wat werkt in plaats van mee te gaan naar de vroedvrouw...

Etc etc

 

 

 

22:18 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Mooi

 

Het gaat niet over hebben

hooguit over krijgen

niet over vasthouden 

maar over loslaten en lang kijken

 (H. De Coninck)

 

 

21:51 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-06

Groeien

Ok meer dan een maand geleden, oeps.

Dat betekent dat ik nu ook alweer een maandje verder ben: 34 weken om precies te zijn.

35

 

Mijn buik begint nu echt groot, of zelfs bijna buiten proportie te worden. En ook wat er in de buik zit is alweer wat gegroeid. Het is in ieder geval een onrustig woelwatertje, dat geen moment onbenut laat om te laten voelen dat hij/zij er ook is. Ik moest gisteren zelfs aan  papa vragen om even niet tegen ons wondertje te babbelen, uit schrik voor weer een hoop gedribbel tegen mijn ribben.

Ook op het werk ben ik aan het aftellen. Nog maar 4 (!) weken werken, en  dan ben ik 4 maanden thuis! Ik kijk er eerlijk gezegd echt naar uit, maar aan de andere kant is er nog zoveel dat ik dringend moet afwerken. Het begint erom te spannen zeg maar.

Op dit moment is ons huis een ware bouwwerf. De vloer in de leefruimte is herschilderd en alle meubels moesten nog een week wachten voor ze konden worden teruggezet. En daarbij zijn ze deze week bezig aan het plafond op de 2 de verdieping. Ik word er eerlijk gezegd een beetje onrustig van allemaal. Ik hoooooop maar dat alles min of meer in orde komt voor ik moet gaan bevallen, want in deze omstandigheden zie ik het echt niet zitten.

Verder is er nog veel werk aan de suikerboontjes en is ook het tweede babybedje nog steeds niet geleverd.

Hoe dan ook, dat samen met de nodige porties hormonen die door mijn lijf jagen, maakt dat ik soms weinig geduld heb met onze kleine meid. Die  kan soms zo oeverloos lang zeuren om iets dat ze niet mag dat ik er echt horendol van word. Gelukkig loopt papa zijn emmer op dit moment minder snel over dan die van mij.

Maar er zijn ook dingen die me echt heel blij maken. Zoals gisteren:

Ons meisje: mama baby buik?

Ikke: ja schatteke, mama heeft een babytje in de buik.

Ons meisje: baby kusje geven? baby uitkomen?

Ikke: ja ,geef de baby maar een kusje hoor, maar de baby zal er nog niet uitkomen, die moet eerst nog wat groeien.

Ons meisje rukt mijn trui omhoog en begint mijn navel te kussen en duwt haar flesje tegen mijn navel: baby flesje drinken, baby groeien?

 

en hier heb ik vandaag ook eens goed mee kunnen lachen:

 

http://www.youtube.com/v/NxmfhlHmYDI.swf

 

 

 

 

 

 

 

15:47 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |