31-12-06

De wonderbaarlijke geboorte van een helmkind

Hier volgt HET VERHAAL, en hou je vast, want zo straf vind je het niet in de boekjes.

Na weer een hele dag voorweeën, vergelijkbaar met de golven van een rustige zee, had ik mezelf voorgenomen om maar gewoon te doen alsof er niets aan de hand was. Gewoon gegeten, gewoon gedronken, gewoon nog eens flink de badkamer gekuist en de living gestofzuigd en 's avonds nog 2 gezelschapsspelletjes gespeeld met mijn liefde. Tijdens de spelletjes gebeurde er echter iets opmerkelijks: ik kon me niet meer concentreren, niet meer tactisch denken, ik vergat welke zet ik de beurt ervoor had gedaan, ...en heb beide spelletjes dan ook op een hopeloos domme manier verloren.

Maar soit, rond 23 uur naar bed gegaan, terwijl ik nu toch wel om de 12 minuten een wee moest wegademen, maar dat was nog allemaal heel draaglijk. Dacht de hele tijd: het valt zo meteen toch weer stil. Mijn Liefde viel als een blok in slaap en ik sliep in blokjes van 12 a 15 minuten.

Om 3 uur weer even wakker geworden om wat dieper te ademen, want ik merkte dat het toch wel wat pijnlijk begon te worden. En tussen haakjes :(mijn vliezen waren nog steeds niet gebroken. Ik wachtte er stiekem wel een beetje op, meer nog, eigenlijk hoopte ik om zo ineens *plop* je vliezen te voelen breken. Dat moet toch zoooo ontzettend veel deugd doen, dacht ik. En dan weet je ook dat het echt niet lang meer gaat duren en zo. Maar nee dus, niets van dat alles)

... dus om 3 uur, weer naar beneden, opnieuw Vitaya gaan kijken. Martha huppeldepup huishoudtrut liet zien hoe je katten high kunt krijgen door vilten muizen te maken met kattenkruid in. Kon me maar matig boeien, en bovendien werden die weeen nu toch wel erg pijnlijk, maar nog steeds niet zo snel achter elkaar. Ik besloot om op mijn bal te gaan zitten en om even op te schrijven hoeveel tijd ertussen was. Om de 10 minuten, om de 8 minuten, om de 12 minuten, om de 5 minuten, dan 1 lange wee van 3 minuten aan 1 stuk, pffff: geen regelmaat, dus geen vroedvrouw, dacht ik.  Intussen lag mijn liefde zaaaalig te ronken boven in ons bedje, zich niet bewust van welk lot er boven zijn hoofd hing...

Na een uurtje zo wat balschommelend mijn weeën te hebben opgevangen wilde ik graag in bad. Maar daar kreeg ik het al snel te benauwd, hop eruit, en weer wat balschommelen in de slaapkamer dit maal. Liefde om 5u 00 wakker gemaakt, want ik wilde dat hij belde naar de vv. Ik liet hem het briefje zien waarop ik minutieus de intervallen had genoteerd. Zijn antwoord: Maar nee, wacht nog efkes, dat is nog niet om de 3 minuten hoor, ge moet dat mens nu nog niet lastig vallen. Ikke: ja maar die moet wel van Duffel komen hè! Dat is ver van hier, dat ligt ergens bij Leuven. Hij:  mor nee gij,  op 20 minuutjes is die toch hier. Het is nog midden in de nacht. Ikke: allez dan nog efkes maar ik ben nu toch wel in arbeid, oh oh daar komt er weer een. ...hmmmmpfffff pfff pfff...Ikke: Ok ik wil dat ge NU belt! Want ik begin precies al wat persdrang te voelen. Oh oh ik moet naar de WC... Na het telefoontje werd het alsmaar erger. Om de 2 minuten werd om de minuut, werd constant. Ik kreeg geen tijd meer om op adem te komen. Ik moet hier beginnen wegpuffen dacht ik, en dat heb ik dan ook als een gek gedaan. Om 5.30u gaat Liefde in de weer met de schildersplastiek om ons bedje zo goed mogelijk te beschermen en ik kan niet wachten om erop te gaan liggen. Maar ik zit nu helemaal in een roes en kan maar aan twee dingen denken: 1. Wanneer komt die vroedvrouw en 2. Helluuuup ik kan het niet meer ophouden!!! Ik begin mee te persen en hoor Liefde, die nu constant telefonisch in verbinding staat met de vroedvrouw zeggen dat ik op handen en knieën moet gaan liggen. Ok en ik begin mee te persen, uit alle macht, het MOET eruit. Ik vraag nog: ik voel precies dat koppeke al? Hij: niet aan denken, dat komt allemaal in orde, puffen puffen. Hij racet constant van bij mij, naar het raam, om te kijken of die vroedvrouw er nu nog niet is, naar 'vanachter' om te kijken of alles ok is en ineens begint hij het volgende te roepen: OOOOH NEEEE SHIT WAT IS DAT! OOOOOH WAT IS DAT SEG! SHIIIIIIT. En ik kan u verzekeren, dat is niet goed om een bevallende vrouw ietwat te kalmeren. Ikke: WATTE? WATTE? SCHEELT ER IETS ??? PFFFFFFF PFFFFF PFFFF. ER IS TOCH NIKS MIS? PFFFF PFFFFF PFFFFF. Hij: daar zit precies nog een vlies rond! Is dat normaal??? Ikke: vraag het aan de vroedvrouw,  maar ik denk het wel want mijn vliezen waren nog niet gebroken. PFFFFF PFFFFF PFFFF

Maar nog geen minuut later, om 6u 09 om precies te zijn, lag onze kleine dochter, met de 'helm' op, in de armen van haar papa.

En nog geen 2 minuten later belde de vroedvrouw aan.

Heel rustig nam ze controle over de situatie. En ze zag dat alles ok was met het helmkindje en de mama én met de papa, alhoewel die nog wat stond na te trillen op zijn benen.

Zo brak de dag aan, werd het langzaam licht en konden we heel kampjes aan deze wonderbaarlijke nacht tot ons laten doordringen.

1F4244397-9735-48C9-D3DB0177D8EED28B

 

23:23 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

27-12-06

oefenen

Mijn baarmoeder is aan het oefenen. Vannacht zowaar aan het trainen precies. Ik heb geen oog dicht gedaan. Elke contractie werd bovendien afgewisseld met een intense hoestbui, waar ik dan weer opnieuw een contractie van kreeg. Beebje was ook nog een voetbalwedstrijd aan het spelen zo leek het wel, dus hup, dan maar naar beneden in de zetel gaan liggen. Het was 2u 30. De TV aangefloept, maar buiten het oud nieuws, 25 keer dezelfde Terzake en hier en daar een onnozel woordspelletje ("u moet nu echt bellen hoor!" roept de eenzame mooie presentatrice tegen niemand behalve tegen mijn) niks, nada , nul, op dat ding.

Intussen spoken er 126 dingen door mijn hoofd, zoals: wanneer zou ik de vroedvrouw moeten bellen? moet ik mijn dochter nu gaan wakker maken en de bomma en bompa alvast zenuwachtig maken? zou ik nog iets mogen eten of drinken? ik heb eigenlijk wel zin een boterham... nee toch maar niet...Even naar de WC, dan weer naar beneden...Ok, Vitaya dan maar. Een beetje moeite gedaan om een aflevering van een serie te volgen die ik niet volg. En dan om de 10 a 12 minuten een oefen(?)wee opgevangen.

Om 4u 30 dan toch maar terug mijn bed in, een beetje geslapen en om 7u terug wakker geschoten van alweer een onwillekeurige maar toch wel vrij pijnlijke samentrekking van mijn baarmoeder. Lichtjes ongerust roep ik nu tegen mijn geliefde dat het wel pijn begint te doen en dat het nu om de 4 minuten is. Na even timen blijken de tussenpauzes niet korter dan 5 minuten en ook de pijn werd alweer wat minder.

Toch maar ontbeten, dochterlief naar zenuwpezige grootouders gebracht en nu is alles terug wat ingedommeld. Jammer.

Ik zal maar eens wat gaan strijken, misschien helpt dat wel.

 

 

14:44 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-12-06

 Alle tips zijn welkom

That's a deal L! Zeg maar wanneer moet ik komen?

Allez bij wie moet ik nog allemaal kasten komen herorganiseren?

Behalve dat het een fijn opgeruimd voldaan gevoel geeft, doet het intussen wel helemaal niks met mijn zwangere toestand.

Maar wat men blijkbaar wel allemaal kan doen om de boel in gang te zetten, is het volgende. (Ik zal er meteen ook de reden bijzetten waarom de meeste van die niet aan mij besteed zijn)

- het hart van een ananas opeten: nog niet gedaan wegens te hard en te zuur en mijn maag en slokdarm staan sowieso al in brand.

-tonic of gini of andere kinine-houdende dranken drinken: ook geen optie wegens hetzelfde effect op mijn maag als de ananas

-vrouwenmantelthee drinken: goed voor 1 of 2 tassen maar dan bweeeek, en ik denk dat je daar liters en liters van moet drinken.

-trappen lopen: ok, ik doe niets anders hier in huis, dus bij deze is deze stelling ontkracht.

-nekmassages, die zouden de hormonen beter laten stromen. Maar daarvoor moet je iemand vinden die graag masseert

-chinees eten: tip van goede vrienden en bevestigd door de vroedvrouw, al telt het ook eender welk sterk gekruid en vettig voedsel. Een pak friet met veel mayonaise en een stevige mexicano zouden dus hetzelfde effect moeten hebben. Kweetniet, moet het nog uitproberen.

-En dan: klussen, klussen en nog eens klussen... Alhoewel mijn Liefde zich maar wat graag omtovert tot kabouter klus , vind ik dat hele gedoe intussen veel te vermoeiend en te ingewikkeld en te omslachtig met dat logge walvislijf van mij. Laat staan sexy. Ook geen optie dus.

 

Wachten, wachten, wachten dan maar.

 

16:15 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-06

 de perfecte huisvrouw voor 1 dag

Oeioeioeioei, nu ben ik al 2 weken thuis en ik heb nog niks geschreven  

Awel ik heb gewoon geen tijd gehad! Want ik heb:

-keukenkasten uitgeladen, uitgekuist, en terug ingeladen volgens het perfecte huisvrouwen systeem dus compleet met nieuwe voorraaddozen in flitsende Hema-kleuren.

-kleerkast helemaal uitgeladen (ja ook zijn kant) en uitgekuist, kleren weggedaan die inmiddels hopeloos versleten of demodeerd waren. Die heb ik dan maar aan de arme mensen gegeven, ookal had ik er nog via den Innovation munt uit kunnen slaan.

-de commode terug "kleine baby klaargemaakt", alle kleedjes van dochterlief eens helemaal doorzocht op nog wat bruikbaars.

-eindelijk nog eens zelf gestreken, om dienstencheques uit te sparen voor de tijd dat ik een kuisvrouw ga inhuren.

-mijzelve ingewijd in de wereld der broodbakmachines en inmiddels al enkele heerlijke broden gefabriceerd.

-elke dag vlijtig gespeeld met dochterlief haar nieuw sinterklaasspeelgoed

 

...en ga zo maar verder.

 

Nog 2 dagen te gaan tot aan het 'moment supreme', maar voorlopig lijkt de kleine hummel nog geen ontsnappingstekenen te geven.

 

 

22:26 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |