09-01-07

Venkel

venkelknollen

 

Venkel is goed voor de borstvoeding zeggen ze.

Dus ik drink nu elke dag braaf 4 tassen venkelthee en ik heb zowaar iets klaargemaakt met deze borstvoedingsknol.

Ovenschotel met venkel, schelvis, tomaat en wittewijnsaus

* 2 schelvishaasjes

* 1 venkelknol

*2 tomaten

*lichte room

*groentebouillon

*laurierblaadje

*maizena

*paneermeel

 

Snij de venkel in stukjes en kook hem even tot hij beetgaar is. Besprenkel de vis met citroensap en kruid hem. Laat de groentebouillon tot de helft inkoken doe er een half flesje room bij, een scheut witte wijn en laat nog even verder koken. Maak wat dikker met de maizena. Snij de tomaat in schijfjes. Doe nu de venkel in een ovenschotel, leg er de vis op, doe de saus erover, leg daarna de tomatenschijfjes erover, strooi paneermeel erop en laat 15 minuten bakken in  de oven op 220°. Als het paneermeel nog niet bruin is, nog even onder de grill zetten.

 

 

22:49 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.