07-02-07

scholeke

Mijn oudste moet binnenkort naar school. Volgende week mogen we al eens gaan rondneuzen en kennis maken met juf Suzanne. En vanaf 26/2 zou ze dan uiteindelijk echt mogen gaan. Dat stond in een brief die we gisteren kregen van de school waar ze ingeschreven is.

Ik vind het allemaal hallucinant. Kan het niet geloven dat er zwart op wit staat: "Het is zover, vanaf 26/2 komt uw kindje naar onze school". En dan verderop staat er iets over schooluren en over voor -en naopvang en over boterhammetjes eten tijdens de middag en de juf die ze komt ophalen in de inkomhal om naar de klas te gaan etc. etc., slik slik. NU AL?

Ik geef toe, ik ben een ware pantoffelheldin. Tegen de mensen rondom mij sta ik te leuteren van : "Maar ja, dat zal wel los lopen, ze zal het rap gewoon zijn. Ze is het tenslotte gewoon hele dagen tussen de kindjes..." Maar op dode momenten begin ik na te denken en te piekeren en me af te vragen of ze zich niet moederziel alleen gaat voelen tussen 25 wildvreemde kindjes en 1 wildvreemde juf, een hele dag, in een wildvreemde omgeving... En ze is nog zo klein en kwetsbaar en vooral onverstaanbaar voor wildvreemden (met haar neus-s en haar stille stemmetje). Ze kan haar broekje amper zelf uittrekken om naar de wc te gaan, wat zeg ik, ze kan amper zelf naar de wc gaan. Ze vraagt nog 10 keer per dag naar haar 'tutje-konijntje' en wil "mama aaien" als ze zich eventjes wat triestig voelt.

Nee, Juf Suzanne, we zullen wel wachten tot de paashaas is geweest. En aan al de moeders met gebroken hartjes die mij reeds voorgingen en waar ik in het verleden ongetwijfeld veel te weinig begrip voor heb gehad: Grrrr, waarom hebben jullie niet de waarheid gezegd? Het is nog 100 keer erger dan jullie lieten uitschijnen!

23:07 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Maar neen, dat valt allemaal best wel mee!
Wat niet wegneemt dat je haar inderdaad niet te vroeg moet sturen. Op het juiste moment valt dat allemaal vanzelf in zijn plooien.

Gepost door: Virginia | 07-02-07

Ge hebt gelijk vrouw! Bij ons is 't in mei zover en voor mij gaat ze nu nog niet. Veel te jong, te klein,... Nee ik kan het niet aanvaarden.

Gepost door: Suzanneke Van interlabor | 07-02-07

Ik quote : "Maar ja, dat zal wel los lopen, ze zal het rap gewoon zijn. Ze is het tenslotte gewoon hele dagen tussen de kindjes..."

Gepost door: goudlokje | 08-02-07

Hier is het eigenlijk voor de kindjes altijd wel meegevallen (de kleuterschool dan toch...). Voor de mammie daarentegen, maar ja, ge kent mij *rollende ogen*
Ze gaat dat goed doen, je flinke meid!

Gepost door: kim | 08-02-07

De commentaren zijn gesloten.