22-02-07

carnaval in het zonneke

Dinsdag was het dan zover. Carnaval! Jammergenoeg kon vriendin J niet mee met haar kindertjes wegens, jaja, een kinderhatend virus dat had toegeslagen op haar oudste, ocharme.

's Morgens het konijnenpakje reeds 1 keer getest en goed bevonden. Dochterlief zag er uit om op te eten (hmmm... niets boven een lekker konijn op grootmoeders wijze). Namiddag richting Limburg. Het hele ritueel werd er  afgewerkt: pakje aan, sminken, zakje meenemen om het snoep in te doen...en dochterlief liet het zich allemaal welgevallen. Als ze niet zo moe was geweest had ze zeker enthousiast mee gezongen en meegedanst. In plaats hiervan zat ze nu lekker op haar gemakje in haar buggy'tje of op de nek van opa te kijken hoe wij (oma en ikke)  alle snoepjes opraapten. "Raap maar lekker op, uitslovers" moet ze gedacht hebben. "Ik zal straks mijn best wel doen"

Thuisgekomen werden de lekkerste lekstokken, caramels en koekjes al snel soldaat gemaakt (niet alleen door dochterlief). En toen de smink, 's avonds voor het slapengaan, eindelijk van haar gezicht werd gehaald zei ze met een beteuterd gezichtje: "allee mama, konijntje nie wegdoen". Het jeugdtrauma zal dus al bij al wel meevallen.

nika konijntje

 

22:38 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.