27-02-07

 wie heb ik aan de lijn?

Telefoneren. Oh oh wat heb ik daar toch een hekel aan. Niet naar familie of vriendinnen of leuke collega's of zo, maar telefoneren naar officiële instanties, banken, verzekeringen, aannemers, dokters, culturele en administratieve instellingen, en noem maar op. Ik heb dus eigenlijk een fobie voor telefoneren naar alles wat geen familie of vriendin of leuke collega is.

Mijn Liefde lijdt aan dezelfde pathologie. Met als resultaat dat we constant de telefoneerverantwoordlijkheid op elkaar afschuiven en  het dus soms dagen, weken, wat zeg ik, maaaaanden duurt voor we eens een belangrijke telefoon plegen. En het dan 'savonds fier aan elkaar opbiechten en in 1 adem op een dwingende toon aan de ander vragen: "en gij, hebt gij al naar daar gebeld voor dit of dat ?"

Is het schrik om niet begrepen te worden en dus dom en blond over te komen? Of om afgeblaft te worden door norse medewerkers? Of om van  het kastje van de muur gestuurd te worden al luisterend naar een irritant ijsrèmekarmelodietje of weer al "De Lente" van Vivaldi terwijl mijn baby dat juist het perfecte moment vindt om haar keel open te zetten.

Ge zou daar mensen voor moeten kunnen inhuren en betalen met dienstencheques of zo. Maar ja,  dan moet ge daar weer voor bellen natuurlijk.

10:49 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-02-07

Wat een kind te lijden heeft.

J. belde vanmorgen om te vragen of ze even langs kon komen. Haar zoontje had namelijk, al rijdende in de auto, onze buurt herkend en wilde per se zijn 2 vriendinnen vereren met een bezoekje.

J. zag echter haar hard labeur om haar zoontje te laten afkicken van de TV meteen zwaar teniet gedaan. Immers, bij ons stond de TV (zoals gewoonlijk) weer op. Finding Nemo was het dit keer, 1 van de grootste favorieten van het moment.

Na een babbel, een tas koffie en een boterham besloten we om een ommetje te maken langs het speeltuintje. Tja, het had wel geregend, maar wat dan nog. Als de speeltuigen te nat zouden zijn, dan had het grut toch al eens los kunnen lopen, zo dachten we. Een uur na onze beslissing om naar buiten te gaan waren we eindelijk buiten, (kinderen gevoed, jassen aan, schoenen aan, kind in de draagdoek, kind in de buggy, kind in de kinderwagen, kind op het nieuwe meerijplankje...) we waren de hoek om zelfs. Begon het toch niet ineens weer  te gieten zeker! Onze kinderen natuurlijk zwaar teleurgesteld. Mijn oudste keek ineens nog beteuterder dan gewoonlijk en J's oudste werd er zo waar stil van. Terug thuisgekomen konden de Koala Broertjes de pruilende lipjes amper terug omhoog doen krullen.

 

21:13 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

creatief met kinderen

Samen pizza maken...

 

pizza

 

 

 

nika afwas

 

...en daarna het kind laten afwassen

20:47 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-02-07

eten in de zoo-ologie

Het was weer leuk in de zooölogie vandaag. Wat is het toch fijn om zo'n ding vlak in de buurt te hebben. (Alhoewel, de gedachte dat er vlak achter de hoek tijgers en leeuwen rondlopen is ook niet nachtrustbevorderend). Enfin. Vandaag was ik daar met een aantal mama's en 1 moedige papa (niet die van ons dus) en een reeks lieve kinderen. Het was vakantie, dus druk was het wel. Maar het heeft ons niet belet om mooie glimpen op te vangen van apen, vogels, olifanten, giraffen, luipaarden en andere katachtige roofdieren. Daarnaast konden we ook nog kletsen over vanalles en nog wat (voornamelijk kinderlijke aangelegenheden).

Enige minpunt was het slechtgekozen eetmoment. Midden op de middag. Een overrompeling aan de self-service. En iedereen wilde natuurlijk spaghetti bolognaise of frieten, dus ging ik maar voor de aardappelsoep (die weliswaar viezer klonk dan ze smaakte), en de saladbar voor een pastasalade (die niet te eten was maar waar ik mijn dochter met veel leed en moeite mee trachtte vol te stouwen). De fanta heeft dochterlief goed gesmaakt.

Maar op de warme wafels in de zooölogie valt niks aan te merken. Ik had dik spijt dat ik er geen genomen had en dat dochterlief hem zo lekker vond dat ze 3/4 ervan heeft opgesmikkeld.

23:12 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

carnaval in het zonneke

Dinsdag was het dan zover. Carnaval! Jammergenoeg kon vriendin J niet mee met haar kindertjes wegens, jaja, een kinderhatend virus dat had toegeslagen op haar oudste, ocharme.

's Morgens het konijnenpakje reeds 1 keer getest en goed bevonden. Dochterlief zag er uit om op te eten (hmmm... niets boven een lekker konijn op grootmoeders wijze). Namiddag richting Limburg. Het hele ritueel werd er  afgewerkt: pakje aan, sminken, zakje meenemen om het snoep in te doen...en dochterlief liet het zich allemaal welgevallen. Als ze niet zo moe was geweest had ze zeker enthousiast mee gezongen en meegedanst. In plaats hiervan zat ze nu lekker op haar gemakje in haar buggy'tje of op de nek van opa te kijken hoe wij (oma en ikke)  alle snoepjes opraapten. "Raap maar lekker op, uitslovers" moet ze gedacht hebben. "Ik zal straks mijn best wel doen"

Thuisgekomen werden de lekkerste lekstokken, caramels en koekjes al snel soldaat gemaakt (niet alleen door dochterlief). En toen de smink, 's avonds voor het slapengaan, eindelijk van haar gezicht werd gehaald zei ze met een beteuterd gezichtje: "allee mama, konijntje nie wegdoen". Het jeugdtrauma zal dus al bij al wel meevallen.

nika konijntje

 

22:38 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-07

stinkspruiten

En terwijl ik onderstaand bericht aan het posten was laat ik mijn spruiten toch niet aanbranden zeker! Doh!

Djeezes, en kokende spruiten ruiken sowieso al niet fris, moet je niet vragen wat een zalig parfum hier nu rondhangt. Eau de choux brulées. Een mens zou voor minder een bus fébrèze in huis gaan halen.

 

spruiten

 

10:05 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

time flies when...

Het is al krokusvakantie. En het lijkt alsof het gisteren Kerstmis was. Ongelooflijk hoe snel de tijd vooruit gaat als je thuis bent. Al 2 maanden van mijn zwangerschapsverlof voorbij. De helft zit er al op. Terug gaan werken lijkt nog een vage illusie (sorry collegaatjes). Maar als die volgende helft ook zo snel gaat zal ik terug aan mijn bureau zitten voor ik het goed en wel besef.

Hoe moet ik dat gaan klaarspelen? Voor dag en dauw opstaan, mijn gezin voorzien van een gezond ontbijt, zorgen dat mijn hartediefjes plus ikzelve er wat ordentelijk uitzien, alles inpakken en klaarmaken, eentje naar de creche en eentje naar school en dan zelf zorgen dat ik om 8.30u op het werk ben.

Acrobatie van de bovenste plank. Ik zal dus nog veel moeten trainen.

09:48 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-02-07

tok tok tok

kip 2

 

Joehoe! Ik heb voor de eerste keer in mijn leven een hele kip gebraden in de oven . En ze was nog lekker ook.  Gewoon ingesmeerd met olijfolie, gekruid met peper en zout, bestrooid met verse tijm en volgestopt met tijmtakjes en laurier. En daarna heeft dochterlief het beest beplakt met boterschijfjes en nog even flink hard uitgelachen omwille van haar dik achterwerk (een kippebips is blijkbaar hilarisch voor een 2,5 jarige ). En daarna, hop, voor 50 minuten in de 225 ° warme oven. Het beestje was overheerlijk en paste goed bij de risotto met bospaddestoelen (die weliswaar uit een pakje kwam).

 

00:02 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-07

blitzbezoekje

Juf Suzanne was vriendelijk en lief, maar onze kleine meid gunde haar geen blik waardig. Toen ze tegen mij aangedrukt vanuit haar ooghoek echter een hoop steekblokjes zag liggen was ze meteen verkocht. Zonder de andere kleuters ook maar iets te vragen stormde ze op de blokjes af en begon ijverig een kunstwerk in elkaar te steken. Even later zag ze een heuse keuken op kindermaat staan, waar een pannetje op het vuur stond. De keukenprinses in mijn dochter ontwaakte en al snel werd er een pannekoek gebakken. En daarna natuurlijk afgewassen met een echte afwasborstel! Verder ontdekte ze in haar klasje ook nog de kleine WC'tjes. Verwonderd en verblijd was mijn kleuter bij het zien van dit nieuws! 1 van de exemplaren werd meteen vergast op een toiletbezoekje en even later kwamen 2 andere kleuters haar vervoegen (kleutertjes zijn net kleine aapjes). Eventjes handen wassen en nog wat kleuren en daarna was het bezoek aan het schooltje afgelopen...

Naar school gaan...zal zeker lukken omdat...ze graag bezig gehouden wordt, zich al heel goed kan concentreren op 1 ding, ze graag kleurt en tekent, graag liedjes zingt en danst, ze leergierig is (ze kan al tellen tot 10), ze graag met andere kindjes speelt....zal misschien nog niet lukken omdat...potje en WC haar aandacht niet verdienen (zeker een grote boodschap is het nog niet waard om in een potje te belanden) en omdat ze nog zeker 2 uur slaapt tijdens de middag. 5 hele dagen met maar 1 uurtje slaap zal dus nog wel erg vermoeiend zijn.

 

16:21 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-07

lief klein konijntje

carnaval

 

Volgende week, als de weergoden en kinderhatende virussen het toelaten, ga ik met een vriendin en tevens mama van 2 koters naar een carnavalsstoet kijken. Uiteraard ben ik dan ook vergezeld van mijn kroost.

Er was vroeger niets, maar dan ook niets waar ik als kind een hartsgrondiger hekel aan had dan aan carnaval. Als die stomme liedjes (miene vogel is gevloge, tralalala...) en dat nep-wat-ben-ik-toch-blij-want-het- is-carnaval-en-ik-heb-toch-het-mooiste-pakje-gedoe, pfff. Dat sminken was er ook al te veel aan. De Indiaan en de zigeunerin waren wellicht mijn ouders' mooiste kunstwerken, maar ik voelde me verloren en vervreemd van mezelf als ik in de spiegel keek. Op de koop toe had ik ook nog een ballonnenfobie en natuurlijk, wat wil je, met carnaval stikte het juist van de ballonnen en werden er op school zelfs angstwekkende spellekes mee gespeeld zoals: om ter snelste een ballon opblazen tot hij kapot knalde. Aaaargh. Kortom: carnaval, het is zowaar 1 van mijn ergste jeugdtrauma's.

Maar nu ga ik dus zelf mijn kind verkleden en sminken en misschien wel opzadelen met hetzelfde jeugdtrauma. Maar dat is allemaal niet erg want er bestaat tegenwoordig wellicht intergenerationele traumatherapie of zoiets.

Ik zag gisteren in een voddenwinkel dan ook iets dat ik echt niet kon laten liggen: een roos konijnenpakje! Het sprong als het ware in mijn oog van achter de toonbank, maar dat was een reeds verkocht exemplaar, bleek bij nader inzien. Wat een domper. Maar de winkeljuffrouw wist er even later toch nog 1 op te diepen tussen de goedkope dweilen en smoezelige onderbroeken. En het was nog wel de juiste maat! Alaaf!

Nu maar hopen dat mijn konijntje zich niet teveel verloren zal voelen en haar mooi gegrimeerde gezichtje niet met haar traantjes zal ruïneren.

22:25 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-02-07

Fijn

Al borstvoedend kom ik even melden dat ik vandaag naar de dierentuin ben geweest met mijn 2 kinders. Ik was er haast alleen, wat een raar gevoel. We moesten nergens drummen, we hebben alle apen in vol ornaat gezien en in de speeltuin werd mijn dochter niet omvergeduwd. Bovendien scheen de zon, waarvan ik samen met de giraffen genoten heb. Zij stonden samengepakt op een zonnige 3 vierkante meter hun blaadjes op te eten. Ik zat een beetje verderop op een zonnig terrasje met een warme choco (en een mars-reep) naar mijn spelende en slapende dochters te kijken. Fijn.

 

giraffen

 

21:41 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-07

scholeke

Mijn oudste moet binnenkort naar school. Volgende week mogen we al eens gaan rondneuzen en kennis maken met juf Suzanne. En vanaf 26/2 zou ze dan uiteindelijk echt mogen gaan. Dat stond in een brief die we gisteren kregen van de school waar ze ingeschreven is.

Ik vind het allemaal hallucinant. Kan het niet geloven dat er zwart op wit staat: "Het is zover, vanaf 26/2 komt uw kindje naar onze school". En dan verderop staat er iets over schooluren en over voor -en naopvang en over boterhammetjes eten tijdens de middag en de juf die ze komt ophalen in de inkomhal om naar de klas te gaan etc. etc., slik slik. NU AL?

Ik geef toe, ik ben een ware pantoffelheldin. Tegen de mensen rondom mij sta ik te leuteren van : "Maar ja, dat zal wel los lopen, ze zal het rap gewoon zijn. Ze is het tenslotte gewoon hele dagen tussen de kindjes..." Maar op dode momenten begin ik na te denken en te piekeren en me af te vragen of ze zich niet moederziel alleen gaat voelen tussen 25 wildvreemde kindjes en 1 wildvreemde juf, een hele dag, in een wildvreemde omgeving... En ze is nog zo klein en kwetsbaar en vooral onverstaanbaar voor wildvreemden (met haar neus-s en haar stille stemmetje). Ze kan haar broekje amper zelf uittrekken om naar de wc te gaan, wat zeg ik, ze kan amper zelf naar de wc gaan. Ze vraagt nog 10 keer per dag naar haar 'tutje-konijntje' en wil "mama aaien" als ze zich eventjes wat triestig voelt.

Nee, Juf Suzanne, we zullen wel wachten tot de paashaas is geweest. En aan al de moeders met gebroken hartjes die mij reeds voorgingen en waar ik in het verleden ongetwijfeld veel te weinig begrip voor heb gehad: Grrrr, waarom hebben jullie niet de waarheid gezegd? Het is nog 100 keer erger dan jullie lieten uitschijnen!

23:07 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-02-07

sugar addict

zoetigheid

 

Ik begin een suikerverslaving te kweken. Wat zeg ik: ik heb ze al. Uit terecht schaamtegevoel durf ik hier niet vertellen wat ik per dag allemaal binnenspeel aan suikers, dus zal ik enkel iets vertellen over de categorieën waaruit ik ze haal:

- koekjes (veruit de grootste categorie), -gebakjes, -snoepjes, -puddinkjes, -yoghurtjes, - ijs, -ontbijtgranen (die uit de zak gegeten worden en dus niet enkel als ontbijt), -boterhammen met zoet beleg, -frisdrank en fruitsap, en niet te vergeten: chocolade, chocolade en nog eens chocolade in al haar verschillende subcategoriën (zoals daar zijn: pralines, repen, m&m's, candybars, negerzoenen, chocopasta, chocomousse, mikadostokjes, brownies,... - ok ok ik zal stoppen-). Ik verklaar hier ook nog even dat ik uit ELKE categorie per dag MINSTENS 1 ding eet. Dat volstaat zeker om te bewijzen dat ik rijp ben voor het allereerste, nog op te richten suikerafkickcentrum.

En dan te bedenken dat ik ooit nog eens, in een vorig leven zo lijkt het wel, een suikerarm dieet heb gevolgd, Meer nog, dat ik het zelfs meer dan 3 maanden heb volgehouden toen... man man man,  ik moet toen een ander vrouwmens geweest zijn. Als ik nu al maar gewoon probeer om minder suiker te eten dan word ik nerveus, prikkelbaar, verstrooid, slecht gehumeurd, hongerig en dan flitsen bovenstaande categorieën de hele dag door mijn hoofd.

Hopelijk gaat het vanzelf over.

22:42 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-02-07

effie tussendoor

Jaja, het is gelukt. Ik ben nog eens tot op het 2de verdiep geraakt. Misschen maar voor een minuut of 2 maar ik ben er toch. En wonder boven wonder zit mijn Liefde niet aan dit machien. Want tegenwoordig gebruikt hij elke vrije miliseconde om zich te vervolmaken op webcreation-gebied. Ik heb al gezegd dat hij van zijn eerste inkomsten een laptop voor mij moet kopen. En valentijn zou een gepast moment zijn om het cadeau te overhandigen, trouwens.

De rustige periode van ons bloemmetje bleek maar een periode-tje. Ik begin stilaan te vrezen dat we ons bij het selecte maar niettemin wanhopige clubje van huilbabyouders mogen rekenen. Dus ofwel werkt osteopathie niet, ofwel werkt het niet op mijn baby, ofwel werkt die osteopathe zelf niet zoals het hoort. Bon, nog één keer zal ik gaan naar die mevrouw en dan zie ik wel weer.

O ja wist u trouwens dat de federale overheid geen sociale bijdragen betaalt voor haar personeel? Dat staat nl. in een brief die ik vandaag mocht ontvangen van de ziekenkas, met incluis twee doktersbriefjes die ze dus per kerende mee teruggestuurd hadden. In de brief stond: UW BIJDRAGE BON VAN 2005 ONTBREEKT. Ikke: Huh?? Gebeld natuurlijk. Blijkt dus effectief dat de minister van Justitie geen bijdragen voor mij betaald heeft. Nu weet ik dat dat mens tegenwoordig niet veel goeds kan doen, maar dat ze nu ook nog eens persoonlijk zou worden...Grrrmmmmbbbl. Nu moet ik zelf de hele santeboetiek bij elkaar zoeken om aan te tonen dat ik in 2005 wel degelijk gewerkt heb. HALLO KROKET! En intussen kan ik op mijn toch wel redelijk groot eurobedrag fluitend wachten.

21:20 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |