17-03-07

Mickey

Nu ik hier toch zit, nog even dit. Mijn oudste meissie heeft een caviabeest cadeau gekregen!Vanaf vandaag zijn we dus de gelukkige en trotse bezitters van een echt levend huisdier! Niet dat ze er veel achter gezaagd heeft. Ze kende het geeneens. Toen ik vroeg hoe hij ging heten zei ze : "Chocomelk!". Ze had natuurlijk 'eten' verstaan. Niettemin vond ik Choco wel een leuke naam voor een wit beestje.

Collega en vriendin K had er namelijk op overschot, nadat ze verrast werd door een blijkbaar zwangere cavia die was bevallen van een vierling. Ach ja, ik geef het maar toe, het was meer mijn wens, dan die van dochterlief.  Want  ik vind ze toch zo schattig. Vroeger thuis hadden we er ook een. Onze lieve Mickey. Zwart met bruine en witte vlekjes. Hij piepte het hele dorp bij elkaar als je de frigodeur optrok. Hij maaide het gras, we gingen met hem wandelen in de bolderkar, zodat iedereen hem kon bewonderen. En waar ik minder trots op ben, maar waar ik toch voor durf uitkomen:  we lieten hem in een kinderplonsbad zwemwedstrijdjes doen tegen de andere cavia's in de straat. Maar helaas helaas, op een triestige dag moesten we afscheid nemen van onze Mickey omdat zus van hem ging niezen en zwaar ademen. Met pijn in het hart hebben we hem dan maar naar de kinderboerderij gebracht, waar hij gelukkig met open armen werd ontvangen.

En daar leefde hij nog kort en gelukkig. Moge hij in vrede rusten. Onze Mickey.

19:03 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Uw dochtertje kent de naam van het beestje alleszins al heel goed, getuige de Choco-schreeuw aan de telefoon :-)
Zo lang het dier maar niet zoals z'n uitsmeerbare naamgenoot op een boterham beland is't goed :-D

PS Misschien Choco best niet mee naar ons thuis nemen, want Toulouse zou zich er goed mee amuseren, vrees ik!

Gepost door: Tante K | 18-03-07

Oooo ja, vertel hier alle avonturen van Choco! Ik ben er zeker van dat ze in een fijn nest terecht is gekomen :-) En mama Juliette lijkt haar niet te missen...

Gepost door: kim | 20-03-07

De commentaren zijn gesloten.