29-03-07

 accidentjes

Vandaag was de dag gekomen voor mijn kleine kleuterprinses om een volledig dag naar school te gaan in plaats van een halve dag. Ik was er redelijk gerust in want de laatste dagen was ze steeds erg te spreken geweest over haar klasje en het bijbehorende speelgoed.

Toen ik haar om  15.30 ging halen zag ik meteen hoe laat het was. Haar prachtige nieuwe rode rokje was omgeruild tegen een onooglijke, veel te grote, gestreepte joggingbroek (genre gevangenisplunje). De juf wachtte dan ook niet om me te melden dat onze lieve prinses maar liefst 3 accidentjes had gehad, waarvan 1 zwaar, if you know what I mean. Een beetje geërgerd en gegeneerd deed ik haar jasje aan en liep ik met haaar aan het handje naar buiten, al mopperend dat ze nu toch maar eens echt moest leren om op de WC te gaan.

Toen ik haar ook nog eens vroeg hoe ze aan die broek kwam zei ze met een opgewekt engelengezichtje: "Van de juffrouw gekregen, mooie broek hè mama, met streeeepjes, mooooi hè?"  Daarna moest ik uitgebreid haar mooie zelfgeknutselde paasmandje bewonderen, want dat "Heeft N. zelf geverfd hè mama, mooi hè, ook eitjes in hoor én koekjes ook!" Het kind lag dus in de verste verte niet wakker van haar accidentjes en eerlijk gezegd, ook bij mij was de ergernis snel voorbijgewaaid. Want hoe kun je nu nog boos blijven als je kindje zelf overloopt van blijdschap? 

22:42 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.