01-04-07

Linkeroever

Vandaag een zalig dagje Linkeroever erop zitten. Linkeroever, de vergeten kant van Antwerpen. Waarom eigenlijk? Het is toch lekker spannend om die eindeloos lange voetgangerstunnel door te lopen en te genieten van de speciale claustrofobische onderwatersfeer die er hangt? Eerlijk gezegd heb ik altijd wat schrik dat die tunnel het gaat begeven onder de druk van het Scheldewater, net op het moment dat wij erdoor lopen. Maar kom, het resultaat loont de moeite. Want dan kom je terug boven en dan is alles ineens groot en ruim! De straten, de flatgebouwen, de fiets -en wandelpaden, zelf  't Scheld lijkt nog breder dan ze al is. Leve het modernisme!

Langs het wandelpaadje naar Sint-Anneke kom je een lieflijk, maar ietwat vervallen, jachthaventje én maar liefst 5 speeltuinen tegen, dus een ware lust voor onze 2,5 jarige glij-, wip-, schommel-, en klimliefhebster.

En dàààààr is dan het doel van onze wandeling eindelijk: Sint-Anna Plage met bijbehorende café's. Eindelijk, want onze 2,5 jarige was al een half uur één zin aan het herhalen :"Iets driiiiiiinken", waarmee ze niet doelde op een lauwe drinkbeker in onze tas, maar op een koele fristi op een zonnig terrasje. Zoals onze dochter zegt, zo gedaan, dus wij placeerden ons, na enige tijd zoeken, op een terras. Alwaar de donkere Grimbergen en de bitterballen goed gesmaakt hebben. Zon, een licht briesje, en een vrolijke kleuter. Meer moet dat niet zijn op een zondagmiddag.

sint_anneke

23:24 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja ja 't is goed vertoeven aan deze kant van 't Scheld...

Gepost door: LTF | 03-04-07

Ik heb dat ook, die schrik dat de tunnel gaat instorten, maar daar verschiet ge niet van zeker :)

Gepost door: De Huisvrouw | 04-04-07

De commentaren zijn gesloten.