19-04-07

Bus

Bus 2

 

Omdat het zonnetje zich vandaag weer liet zien besloot ik om mijn oudste bloem te voet te gaan halen van school. Nou ja, te voet niet echt, want daarvoor heb ik toch iets teveel compassie met mijn voetjes. Dus nam ik  2 uurtjes voor het einde van de schooltijd de bus naar de stad.

Met een kinderwagen op de bus is echter een hele klus.Voordat je goed en wel bent ingestapt en de kinderwagen hebt geparkeerd, moet je wringen om je kaartje af te tikken. Om er terug af te moeten rij je gegarandeerd 3 of meerdere mensen over hun tenen en moet je zorgen dat de kinderwagen niet kapseist bij het uitstappen. Met een beetje geluk tref je wel eens iemand die zich niet te goed voelt om even te helpen.

Ik had moeten weten dat het met een kinderwagen, plus een 2,5 jarige vermoeide kleuter die geen busrijervaring heeft, én omstreeks het spitsuur, nog erger ging zijn.  Ja dus. De buschauffeurs in de stad zijn volgens mij dan ook de meest roekeloze mensen achter het stuur. Ze staan onder stress.  Ze remmen zo bruusk dat je je stevig moet vastklampen om niet op hun schoot terecht te komen. Ze voegen in zonder ook maar even in hun spiegel te kijken. En wat het allerergste is, ze sluiten de deuren voor je goed en wel bent uitgestapt. Met als gevolg een kleuter die, ondanks mijn vele waarschuwingen om zich goed vast te houden, toch valt en haar hoofdje flink stoot, ikke die bijna onderuit ga, een baby die begint te krijsen van de schrik en een halte gemist.

In het vervolg dus toch maar de fiets.

 

22:00 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

O, nee: nooooooit met kinderwagen of buggy, althans niet met opengeplooide, kinderenbevattende kinderwagen of buggy, de bus of de tram nemen, en toch zeker niet in de stad!!! Daarvoor had ik speciaal een buggy met schouderriem. En de draagdoek, natuurlijk! Allé, Niesje, de draagdoek, jong!

Gepost door: Stien | 20-04-07

De commentaren zijn gesloten.