24-04-07

Filmpke

Goede films zijn niet dik gezaaid. Maar deze verdient zeker een pluim. Schooooooon.
 

dagenzonderlief

.

23:33 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-07

de gevel-saga continues...

gevel

 

Mijn laatste week zwangerschapsverlof, het is mooi weer, de terrasjes lonken en ik kan thuis zitten om de gevelmannen binnen en buiten te laten.

Het duurt nu al welgeteld 4 weken, die gevelwerken. Dan komen ze wel, dan komen ze niet. Dan beloven ze dat ze zéker deze week klaar willen zijn, en dan laten ze zich weer 3 dagen of een week niet zien. Dan zeggen ze dat ze aan de achtergevel gaan beginnen, en dan zijn ze de volgende dag met te weinig man, zodat ze enkel aan de voorgevel nog wat kunnen voortprutsen... En het meest enerverende van alles is dat ze zelden of nooit laten weten wannéér ze gaan komen. Soms word er al eens een zeer zeldzame sms gestuurd, maar daar blijft het dan ook bij. En dan is het nog niet zeker dat er werkelijk gaat gebeuren wat er in de sms staat.

Aannemers 

 

10:18 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-04-07

keelpijn

Wat begon als een verstopte neus en een sporadisch hoestje is nu geëvolueerd tot een ontstoken keel en een hoofd dat elk moment kan exploderen van het snot dat onder druk staat. Auw auw, ik wist niet dat slikken zo'n pijn kon doen. 's Nachts word ik nu niet alleen wakker van een hongerige zoekende baby maar ook van een dichtgeslibd en schurend reuk- en slikorgaan. Ik probeer mezelf soelaas te brengen met kruidenthee en keelpastilles en zo nu en dan eens een dafalganneke.Molkosan_500_D En ja, ik weet het, Molkosan zou ook goed helpen maar omdat ik er, zelfs bij de aanblik van het flesje, spontaan van moet kokhalzen heb ik het nog altijd niet in huis gehaald. Welke gezonde eigenschappen men er ook aan toeschrijft, het blijft gewoonweg vies, bah!

 

 

Ooooh, wat zou ik nu graag mijn keel eens smeren met een goeie grog, op basis van wiskey of cognac of gin of eender ander sterk alcoholisch ontmettingsmiddel. Maar dan riskeer ik onze kleine bloem een delirium tremens aan te doen, dus toch maar niet.

Alhoewel...een slapende baby, en dan bedoel ik een echte uuuuuuren -aan- één stuk -slapende- baby...aaaaaah, dat zou nog het allerbeste medicijn zijn denk ik.

22:49 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-04-07

Bus

Bus 2

 

Omdat het zonnetje zich vandaag weer liet zien besloot ik om mijn oudste bloem te voet te gaan halen van school. Nou ja, te voet niet echt, want daarvoor heb ik toch iets teveel compassie met mijn voetjes. Dus nam ik  2 uurtjes voor het einde van de schooltijd de bus naar de stad.

Met een kinderwagen op de bus is echter een hele klus.Voordat je goed en wel bent ingestapt en de kinderwagen hebt geparkeerd, moet je wringen om je kaartje af te tikken. Om er terug af te moeten rij je gegarandeerd 3 of meerdere mensen over hun tenen en moet je zorgen dat de kinderwagen niet kapseist bij het uitstappen. Met een beetje geluk tref je wel eens iemand die zich niet te goed voelt om even te helpen.

Ik had moeten weten dat het met een kinderwagen, plus een 2,5 jarige vermoeide kleuter die geen busrijervaring heeft, én omstreeks het spitsuur, nog erger ging zijn.  Ja dus. De buschauffeurs in de stad zijn volgens mij dan ook de meest roekeloze mensen achter het stuur. Ze staan onder stress.  Ze remmen zo bruusk dat je je stevig moet vastklampen om niet op hun schoot terecht te komen. Ze voegen in zonder ook maar even in hun spiegel te kijken. En wat het allerergste is, ze sluiten de deuren voor je goed en wel bent uitgestapt. Met als gevolg een kleuter die, ondanks mijn vele waarschuwingen om zich goed vast te houden, toch valt en haar hoofdje flink stoot, ikke die bijna onderuit ga, een baby die begint te krijsen van de schrik en een halte gemist.

In het vervolg dus toch maar de fiets.

 

22:00 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-07

babybeentjes

Mollig, zacht en schattig

 

babybeentjes

 

Ah ja, en ze zijn identiek aan de benen van mammie.

 

12:53 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

One song a day keeps the doctor away!

Zing es een lieke.

11:55 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-07

K., de nieuwe kuisvrouw

Vandaag, klokslag 8.00 u stond ze aan de deur, precies zoals was afgesproken. Mijn welkome poetshulp. Ik had van de week express de living niet meer gestofzuigd, en de badkamer maar wat laten aanmodderen. Ook heb ik gisteren een fortuin uitgegeven aan nieuwe en goeie kuisproducten en dito materieel.

K. is een lief meiske van 22 jaar dat me, bij de eerste aanblik van mijn kinderen, vertelde dat ze zelf ook moeder is van 2 kindjes, van ongeveer dezelfde leeftijd nog wel.  Een late tienermoeder dus. "Amai zeg, moet ge niet profiteren van uw jeugd als ge zo jong zijt", schoot er door mijn hoofd, maar heb ik toch maar niet gezegd.

Na haar even wat wegwijs gemaakt te hebben is ze eringevlogen. Eerst boven en dan benenden. Nu ben ik niet van het controlerende, inspecterende, op-de vingers-kijkende-type, maar ik kon het toch niet laten om eens even de vingerproef te doen over de vensterbanken en de kasten. Die vingerproef doe ik trouwens ook steeds bij mezelf dus ik dacht wel dat het gepermitteerd was. Jammergenoeg was K niet geslaagd voor de proef. Bovendien was de kalkaanslag op de kranen het eerste dat er in mijn oog sprong toen ik de badkamer binnenkwam.  En ik had gisteren nog wel 3 euro uitgegeven aan zo'n speciaal spuitbuske waar ze reclaam voor maken op TV.  Ah ja, en ook de salontafel was nog steeds het mooie vettigevingertjeskunstwerk van mijn oudste, toen K reeds buiten was. Ik zal voor de volgende keer maar een lijstje maken zeker?

Verder was K wel lief, aangenaam en een tikkeltje naïef. Maar dus niet zo ondernemend en ervaren in de wereld van het kuisen. En jammer voor mijn Liefde was ze evenmin de droomvrouw uit zijn geile fantasieën. De vrijdagochtenden zullen voor hem dus minder spannend worden dan hij zich had voorgesteld

 

 

22:00 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-07

kleuterwaals

OK. Ik moet dringend een taalcursus volgen. En wel in de taal van mijn lieve kleuterdochter. In het begin verstond ik enkelvoudige woorden. En ook de combinaties van 2 enkelvoudige woorden verstond ik nog wel. Maar nu spreekt ze in hele onverstaanbare zinnen. Vooral als ze enthousiast is over iets dat ze heeft meegemaakt, haalt ze haar mooiste kleuterwaals boven. Dan hoor je zoiets als: "Mama! Euuuhm evele estesover habek enaas sterikaste huisje eeeeuuhhhm hbeeestere vogeltjes eeuhm aresteg met Opa!!, Kome kijke mama!"

Als we dan mee gaan kijken naar het vogelhuisje dat ze met opa gezien heeft, dan krijgen we er gratis en voor niks nog een becommentarieerde rondleiding bij: Oh kijk! Bestov stegenaber bealeste marelestke verovstar seffe rondbek geramstera keraberaderom vogeltje!!

Begrijpe wie begrijpe kan.

 

23:14 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-04-07

Zaaalig Paaasen

Pasen. Paashaas. Paasklokken...en natuuurlijk paaseieren. Een hele boodschappenmand vol, om precies te zijn. Omdat ik vorig jaar de helft heb moeten wegzwieren, waren de klokken dit jaar niet meer zo royaal bij ons. Bij tante J en Bomma en Bompa daarentegen had de paashaas echter niet op een eitje meer of minder gekeken. Letterlijk overal waar je keek zag je wel iets liggen. Eigenlijk viel hiermee het hele principe van 'eieren zoeken' in duigen, maar daar had onze oudste natuurlijk geen boodschap aan. Gretig begon ze aan haar zoek en raaptocht. Totdat ze, "ooooh kijk!!!", enkele cadeautjes ontwaarde tussen al die chocolade die toch maar hetzelfde smaakt. Een cadeautjes is natuurlijk veel leuker, dus toen werd het eieren zoeken eerder en opdracht dan een leuk spelletje.

Minpunt van deze paasdag was dat ik, tijdens het kinderen-en-eieren-in-de-auto-inladen-ritueel onze prachtige propvolle loodzware luiertas op straat heb laten staan. Ik kwam er pas achter toen we aan het restaurant waren aangekomen waar we onze paasmenu gingen degusteren. Buiten wat kinderkleding wat boekjes en veel luiers zat er niet veel in, gelukkig. Maar als je zoiets voorhebt in een stadsdeel dat begint met een "B" en eindigt op"Orgerhout", dan is de kans klein dat je zulk euvel ooit terug zult zien. Dus ik tijdens het eten maar heel de tijd hopen dat mijn twee schatten geen beiden een paasei in hun broek zouden produceren want ik zat dus zonder pampers.

Ach ja, ik zal er op deze mooie paasdag vast een kind gelukkig mee gemaakt hebben, denk ik dan maar. Urbi et Orbi. 

Hoewel ik toch liever de boodschappentas met paaseieren had laten staan (de gezondheid van mijn lever in mijn achterhoofd houdend)

 

22:07 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-07

Onze gevel

... staat al een week in de stellingen. Ze gaan hem plamuren en terug schilderen. Tenminste zo stond het in de offerte. De offerte die reeds dateerde van 2005, maar zo'n dingen schijnen normaal te zijn in de bouw. Toen ik aan de baas van de gevelwerkers vroeg hoe dat toch kwam dat de bouw altijd zo op zich laat wachten, kreeg ik een waterval van excuses gaande van "ik ben ziek, serieus ziek geweest, ge wilt niet weten hoe ziek ik ben geweest"," ik vind geen personeel meer tegenwoordig, ze beginnen allemaal op hun eigen" tot "vorig jaar zat het weer ons ook niet mee hè mevrouw"

 Nou ja, het kon me niks schelen, ik was al blij dat ze er waren.

Maar na 1 dag kapwerk stond onze norse buurman al tegen mijn Liefde te zagen over al dat stof dat er gemaakt wordt. Hij dreigde zowaar met het opsturen van de rekening van de kuisfirma (opgehevenvingersmiley!). Ik dacht in m'n eigen: jong ge moest eens weten hoeveel stof ik in de laatste 5 jaar van mijn leven heb opgeveegd, opgezogen, opgesnoven en waarschijnlijk ook heb opgegeten. Om maar te zeggen dat mensen soms kunnen zaaaaaagen en klaaaaaaagen, terwijl ze blij moesten zijn dat er een huis in HUN straat wordt opgeknapt en daardoor HUN straat en ook HUN huis in waarde zal stijgen. En dat allemaal met MIJN geld. Voila, discussie gesloten!

22:03 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-07

Linkeroever

Vandaag een zalig dagje Linkeroever erop zitten. Linkeroever, de vergeten kant van Antwerpen. Waarom eigenlijk? Het is toch lekker spannend om die eindeloos lange voetgangerstunnel door te lopen en te genieten van de speciale claustrofobische onderwatersfeer die er hangt? Eerlijk gezegd heb ik altijd wat schrik dat die tunnel het gaat begeven onder de druk van het Scheldewater, net op het moment dat wij erdoor lopen. Maar kom, het resultaat loont de moeite. Want dan kom je terug boven en dan is alles ineens groot en ruim! De straten, de flatgebouwen, de fiets -en wandelpaden, zelf  't Scheld lijkt nog breder dan ze al is. Leve het modernisme!

Langs het wandelpaadje naar Sint-Anneke kom je een lieflijk, maar ietwat vervallen, jachthaventje én maar liefst 5 speeltuinen tegen, dus een ware lust voor onze 2,5 jarige glij-, wip-, schommel-, en klimliefhebster.

En dàààààr is dan het doel van onze wandeling eindelijk: Sint-Anna Plage met bijbehorende café's. Eindelijk, want onze 2,5 jarige was al een half uur één zin aan het herhalen :"Iets driiiiiiinken", waarmee ze niet doelde op een lauwe drinkbeker in onze tas, maar op een koele fristi op een zonnig terrasje. Zoals onze dochter zegt, zo gedaan, dus wij placeerden ons, na enige tijd zoeken, op een terras. Alwaar de donkere Grimbergen en de bitterballen goed gesmaakt hebben. Zon, een licht briesje, en een vrolijke kleuter. Meer moet dat niet zijn op een zondagmiddag.

sint_anneke

23:24 Gepost door crashtestmommy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |